Författararkiv: Arvid

GDPR

Integritetspolicy för: MJA Specialistgruppen AB
Vi har tagit fram integritetspolicyn för att vi värnar om din integritet. I denna beskrivs hur vi hanterar personuppgifter som vi får del av när du är i kontakt med oss. Integritetspolicyn gäller inte för webbplatser som det finns länkar till på vår hemsida.

Personuppgiftsansvarig är:
Bolagsnamn: MJA Specialistgruppen AB
Org.nr: 556847-1931
Adress: Warfvinges väg 26, 112 51 Stockholm
E-post: info@specialistgruppen.se
Telefon: 08-400 240 55

Information vi samlar in om dig
Vi kan komma att samla in dina uppgifter när du tillhandahåller sådan information till oss via vår hemsida, som t.ex. registrering för nyhetsbrev.
På vår hemsida finns möjlighet att boka behandlingstid. Dina uppgifter som du lämnar i samband med bokningen hanteras av oss eller av ett externt system. Om du vill ha hjälp med att ta bort dina uppgifter från bokningssystemet så ber vi dig att kontakta oss via e-post så hjälper vi dig.
Om du är i kontakt med oss med anledning av att du söker arbete hos oss kommer vi att hantera de uppgifter du skickar till oss i dina ansökningshandlingar.

Uppgifter om din hälsa
När du nyttjar våra vårdtjänster, exempelvis naprapatbehandlingar, kommer du att dela med dig av personuppgifter i syfte att vi ska fullgöra våra skyldigheter enligt lag gällande journalföring. Sådana uppgifter hanteras alltså i enlighet med patientdatalagen och andra tillämpliga lagar inom hälso- och sjukvård.

Ändamål och laglig grund för hantering av dina personuppgifter
Vi hanterar kontaktuppgifter för att kunna utföra våra tjänster och hålla en löpande kontakt med våra kunder. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av avtal eller samtycke från kunderna.
Söker du arbete hos oss hanterar vi dina uppgifter baserat på vårt berättigade intresse av att driva en rekryteringsprocess.
Vi hanterar enbart uppgifter inom EU/EES.

Med vem vi delar dina personuppgifter
Dina personuppgifter kan komma att delas med våra tjänsteleverantörer när det krävs för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell. Personuppgifter som överförts till våra tjänsteleverantörer får endast användas av dem för att utföra sina uppgifter.
Uppgifter om din hälsa hanteras i enlighet med patientdatalagen och andra tillämpliga lagar inom hälso- och sjukvård.

Dina rättigheter
Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till, rätta, begära begränsning av, eller invända mot vår hantering av, dessa ber vi dig kontakta oss via e-post.
Avseende hantering av personuppgifter som grundar sig på ditt samtycke kan denna hantering avslutas genom återkallelse av samtycket.
Du har rätt att begära information om personuppgifter som hanteras om dig, i den omfattning de tillhandahållits från dig, i ett elektroniskt format som är allmänt använt. Du har rätt att överföra sådana uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.
Om du inte är nöjd med det sätt på vilket vi har hanterat dina personuppgifter, har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet.

Hur vi skyddar dina personuppgifter
Vi har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter så att de inte ska försvinna, ändras eller utsättas för obehörig åtkomst.

Hur länge vi sparar dina personuppgifter
Dina personuppgifter sparas så länge det finns ett ändamål i enlighet med denna integritetspolicy eller i enlighet med lag.

Cookies
En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av hemsidan. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Om du inte vill tillåta cookies kan du välja att ändra inställningarna i din webbläsare så att de inte accepteras. Vissa funktioner på webbplatsen kan påverkas om inte cookies tillåts.

Uppdateringar av denna integritetspolicy
Vi kan komma att uppdatera denna policy. Den senaste versionen kommer att finnas tillgänglig på vår hemsida www.specialistgruppen.se

 

Petra Strömwall

Petra Strömwall, naprapatkandidat. Petra studerar sista terminen på Naprapathögskolans 4-åriga utbildning. Utöver studier på skolan och att ta emot patienter på Specialistgruppen deltar hon i en forskningsstudie om psykisk hälsa och rygg/nacksmärta hos Stockholms allmänna befolkning. Förutom naprapatin har hon ett stort intresse för träning där volleyboll främst står i fokus tätt följt av löpning och styrketräning.

Kontakt: petra@specialistgruppen.se
Kalender

Två fantastiskt bra kurser! Dr Barton och Dr Malliaras kommer till Sverige!

Till  våra kollegor! Missa inte dessa två kurstillfällen! 

 

Dr Christian Barton

Fantastiskt tillfälle att fördjupa dig inom löprelaterade besvär!

Det har varit ett stort intresse för Christian Bartons kurs, ”Running Rehab: Running retraining, Exercise and Performance”. Många har meddelat att de har svårt att gå kurser på veckodagar. Vi har nu därför lyckats få till en 1-dagskurs med Christian som han håller söndagen 28/1 så boka in detta datum i kalendern. Arbetar du med, eller vill fördjupa dig inom löprelaterade skador och rehabilitering av dessa,  är denna kurs ett måste för dig! Under denna dag kommer dr Christian Barton att hålla sin populära kurs, med inriktning mot funktionell diagnostik av nedre extremitet och löprelaterade besvär.

Missa inte detta unika tillfälle att få ta del av det senaste inom området och att få diskutera detta med en av de idag mest uppdaterade inom löprelaterade skador och Running biomechanics!

Se bifogad fil för mer info! 

Kursinbjudan Dr Christian Barton 2018 – extrainsatt kurs

Dr Peter Malliaras

Unikt tillfälle att fördjupa dig inom diagnostik, behandling och rehabilitering av senrelaterade besvär!

Arbetar du med och/eller vill fördjupa dig i diagnostik, behandling och rehabilitering av senrelaterade besvär? Då är denna kurs ett måste för dig! Den 6:e februari 2018 kommer dr Peter Malliaras att hålla sin populära workshop ”Lower limb tendinopathy” i Stockholm.  Missa inte detta unika tillfälle att ta del av den senaste forskningen inom området samt diskutera tendionopatier med Peter Malliaras, en väldigt framträdande forskare och erfaren kliniker inom området. För mer information och anmälan till kursen v.g. läs bifogad kursinbjudan.

Kursinbjudan Malliaras 2018

 Course invitation Peter Malliaras 2018 (eng)

Välkommen!

 

Rätt sko gör stor skillnad! Tips från våra fotvårdare

Rätt sko gör stor skillnad

Gummistövlar ena dagen och flip-flops nästa? Sommaren bjöd på omväxlande väder i år. Och nu när barfotadagarna byts ut mot strumpor och skor finns det en del att tänka på. Här tipsar vår fotterapeut Sophie om hur du enklast får dina fötter att gilla läget.

En bra sko är alltid en bra investering. Och rätt sko ska kännas bra direkt när du sätter på dig den. Att köpa en sko med ambitionen att ”gå in” den är sällan ett lyckat drag. En alltför platt sko med tunn sula ger dig lätt ”trötta fötter” eftersom stumma, hårda underlag utmanar foten. Smärta i häl och fotsula kan uppstå. Lägg i en extra sula. Kanske behöver du även stöd i hålfoten?

Se till att du har rörelseutrymme i skorna! Släpp tankar som ”Jag har alltid varit en storlek 39” eller ”dom känns lite trånga, men jag går säkert ut dom”. Tryck av trånga skor ger förr eller senare problem, och det kan börja med förhårdnader, smärta och/eller kramplängs fotsulan och i vaden. Tårna ska ha utrymme att röra på sig och det ska även finnas utrymme mot ovansidan av skon.Ta för vana att alltid prova en storlek större än du brukar ha för att känna skillnaden. Kanske är den inte så stor?

Extra sula? Tänk på att lägger du dessutom i en sula eller ett inlägg kommer du högre upp i skon, vilket kan ge tryck på tårnas ovansida. Det leder lätt till skav och förhårdnader. Tveka inte att prova nästa storlek.

Köp skor på eftermiddagen. Fötterna svullnar oftast en del under dagen. En sko som känns skön på morgonen kan bli trång och orsaka tryck när den tas på framåt kvällen.  Och prova alltid både vänster- och högerskon innan du bestämmer dig. Det är snarare regel än undantag att fötterna är lite olika stora.

Bra grepp. Välj skor med bra sulor och svikt, det ska finnas en böjningszon fram, men skon ska ändå vara stabil.

Skor ska kunna andas. Kika på vad skon är sammansatt av för material. Välj av samma anledning helst strumpor i naturmaterial – bomull, bambu och ylle låter fötterna andas. Nylonstrumpor och andra syntetmaterial stänger in och gör i förlängningen huden på fötterna torrare.

Knyt! När du knyter skon, sätt i hälen i golvet så att tårna samtidigt pekar uppåt och dra åt skosnörena ordentligt för att få stabilitet. Fötter och framsida underben mår inte bra av att du glappar runt i skorna eller ”drar” med dig dom framåt. Även själva skosulorna tar snabbt stryk av lösknutna skor.

Strumpor kan också orsaka skav. Ett alternativ är att vända strumporna ut och in för att få sömmarna utåt, vilket ofta känns bättre.

Variera dig. I den mån det är möjligt – undvik att gå i samma skor under hela årstiden. Fötterna mår bäst av variation. Använd olika par olika dagar och byt gärna sko när du kommer in på jobbet eller fram tillfesten. I synnerhet om det rör sig om skor med klack – vilket är mycket påfrestande för fotsulans främre del.

Dammsuga ur. Ta hand om dina skor. Putsa, borsta och smörj in. Dammsuga ur dem ibland, det fräschar upp och tar även bort eventuella svampsporer från fötterna.

Har du problem med höft, rygg eller av annan anledning svårt att böja dig – välj en sko med kardborreband.

Titta själv efter rodnader och märken när du tar av dig strumpor och skor. Det gör vi fotterapeuter noga eftersom dessa markörer säger mycket om hur foten har det och vad den behöver.

Träffa oss! Eva och jag finns på Specialistgruppen för att ge dig en bättre fothälsa och för att du ska slippa smärta i fötterna. Smärta som, om den inte blir behandlad, ofta klättrar vidare upp i kroppen till knä- och eller höftled.  Vi kan göra en fotstatus, behandla dina fötter efter behov och ge dig råd om hur du bäst tar hand om just dina fötter. Ta med dig dina olika par skor, sulor, strumpor och frågor till oss så guidar vi dig.

Väl mött!
Sophie, medicinsk fotvårdsterapeut

Kalender

Victor Ramirez Kristiansen

Victor Ramirez Kristiansen, leg naprapat. Victor har tidigare arbetat på klinik i Norge. Förutom att ta emot patienter på Specialistgruppen arbetar han också med naprapatbehandlingar ute på företag. Victor har deltagit i forskningsstudier om skador hos unga kvinnliga fotbollsspelare. Han har ett gediget idrottsintresse, och framför allt handboll där han har spelat i högsta divisionen i Norge.  Är också aktiv med styrketräning/styrkelyft.
Kontakt: victor@specialistgruppen.se
Kalender

Truls Mikkelsen Omsland

Truls Mikkelsen Omsland, leg naprapat.  Hans största intresseområde är rehabilitering av smärtor från senor. Han använder sig ofta av diagnostiskt ultraljud som ett komplement till sin kliniska undersökning. När han inte tar emot patienter på Specialistgruppen håller han utbildningar för fysioterapeutstudenter. Truls har tidigare drivit egen klinik i Norge, samt arbetat som naprapat för AIK fotbolls allsvenska herrlag. Han blev utnämnd till “Bästa student klinisk-praktiskt” under sin tid på Naprapathögskolan. Truls har varit involverad i forskningsstudier om långvarig nacksmärta samt skador hos unga kvinnliga fotbollsspelare.                                                                                                                               Kontakt: truls@specialistgruppen.se
Kalender

Nya medarbetare på Specialistgruppen!

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna!

Truls Mikkelsen Omsland, naprapat. Truls har tidigare drivit egen klinik i Norge. Utöver att ta emot patienter på Specialistgruppen arbetar han som naprapat för AIK fotbolls allsvenska herrlag. Truls har varit involverad i forskningsstudier om långvarig nacksmärta samt skador hos unga kvinnliga fotbollsspelare. Han har ett stort intresse för idrott och speciellt CrossFit, fotboll och alpint.

Victor Ramirez Kristiansen, naprapat. Victor har tidigare arbetat på klinik i Norge. Förutom att ta emot patienter på Specialistgruppen arbetar han också ute på företag. Victor har varit deltagit i forskningsstudier om skador hos unga kvinnliga fotbollsspelare. Han har ett gediget idrottsintresse framförallt handboll och har spelat i högsta divisionen i Norge.  Är också aktiv med styrketräning/styrkelyft.

Sara Hellgren, diplomerad massageterapeut. Sara arbetar här på Specialistgruppen med massagebehandlingar, hälsotester, träning och motiverande samtal för både privatpersoner och ute på olika företag. Hon är utbildad i svensk klassisk massage samt idrottsmassage. Utöver denna tjänst är Sara utbildad hälsopedagog och har ett stort intresse för träning och hälsa.

Caroline Gustafsson, diplomerad massageterapeut. Caroline arbetar här på Specialistgruppen med massagebehandlingar, rehabilitering och förebyggande träning både för privata patienter men också ute på plats på olika företag. Hon är utbildad i svensk klassisk massage, idrottsmassage och triggerpunktsbehandling hos Friskvårdsgruppen.  Utöver tjänsten på Specialistgruppen studerar hon till fysioterapeut med ett stort intresse för idrottsmedicin och rehabilitering.

Sophie Sölveborn, medicinsk fotvårdsterapeut. Sophie är utbildad på Axelsons och kan ge dig medicinsk- och förebyggande fotvård, fot- och underbensmassage. Hon är beteendevetare i grunden, utbildad styrketräningsinstruktör, personlig tränare och såväl diplomerad som certifierad på Svenska institutet för sorgbearbetning.

Sara Hellgren

Sara Hellgren, diplomerad massageterapeut. Sara arbetar här på specialistgruppen med massagebehandlingar, hälsotester, träning och motiverande samtal för både privatpersoner och ute på olika företag. Hon är utbildad i svensk klassisk massage samt idrottsmassage. Utöver denna tjänst är Sara utbildad till hälsopedagog och har ett stort intresse för träning och hälsa. På fritiden ägnar hon sin tid åt beachvolley där hon siktar på att komma tillbaka till på elitnivå igen.
Kontakt: sara@specialistgruppen.se
Kalender

Caroline Gustafsson

Caroline Gustafsson, diplomerad massageterapeut. Caroline arbetar här på Specialistgruppen med massagebehandlingar, rehabilitering och förebyggande träning både för privata patienter men också ute på plats på olika företag. Hon är utbildad i svensk klassisk massage och triggerpunktskurs hos Friskvårdsgruppen.  Utöver tjänsten på Specialistgruppen studerar hon till fysioterapeut med ett stort intresse för idrottsmedicin och rehabilitering. Tidigare varit aktiv tävlingsåkare i konståkning men har nu övergått till tyngdlyftning och funktionell träning.
Kontakt: caroline@specialistgruppen.se
Kalender

Massagebehandlingar

Har du ont i ryggen? Nackspärr? Ländryggen? Stel? Behöver du idrottsmassage? Eller bara känner dig stressad och behöver lite avkoppling? Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt som kan användas som behandlingsform i olika sammanhang. Massage kan på ett bra sätt lösa upp spänningar i hela kroppen som resulterar till en behaglig och skön känsla. Massagen påverkar inte bara dina muskler utan även nervsystemet vilket leder till en ökad blodcirkulation. Hormoner som frigörs får dig att känna dig lugn och musklernas spänningsgrad minskas samtidigt som koncentrationsförmågan ökas och immunförsvaret blir starkare. Massage är ett ypperligt redskap för smärta och stelhet men även för den som vill ha avkoppling, i friskvårdssyfte eller varför inte som lite vardagslyx.

Våra diplomerade massageterapeuter, Sara och Caroline hjälper dig att förebygga det onda. Välkommen att boka tid för en behandling och tveka inte att höra av dig för eventuella frågor kring de olika behandlingarna.

Klassisk massage:

En klassisk massagebehandling som får dina muskler att slappna av och lösa upp eventuella spänningar som finns i kroppen.

Idrottsmassage:

En djupgående massage i muskler och bindväv. Det är en tuffare behandlingsmetod som passar bra till fysiskt aktiva personer. Syftet att ge aktiverande idrottsmassage är för att man vill öka det venösa återflödet och transportera bort slaggprodukter såsom mjölksyra. Efter en sådan behandling har muskeln en bättre möjlighet för återhämtning.

Välkommen att Boka tid!
Kalender

Fatal error: Call to undefined function quark_content_nav() in /storage/content/72/135972/specialistgruppen.se/public_html/wp-content/themes/specialistgruppen-2014/author.php on line 40